Odmašćivači

Bonderite C-MC 12


Biorazgradivi odmašćivač (bez rastvarača).

Koristi se za hladno čišćenje motora vozila i mašinskih delova. Nanosi se četkom ili prskanjem.

Primenjuje se u bilo kojoj koncentraciji (iznad 3 %), koju utvrđuje stepen kontaminacije. Nakon nanošenja ostavi se između 2 i 10 minuta da prodre kroz kontaminaciju. Kada se ovo završi površina se može oprati vodom (sa crevom pod pritiskom ili četkom). Zatim se osušen komad ostavlja u inhibiranom stanju kratko vreme.

  1. Kod teško zamašćenih mašinskih delova - koncentracija 30-50%, bez zagrevanja rastvora. Naprskati delove koje treba očistiti, ostaviti da proizvod deluje do 20 minuta i četkom ručno skinuti zaprljane delove i isprati vodom.
  2. Kod srednje zamašćenih mašinskih delova - koncentracija 10-20%, poželjno je da se rastvor zagreje preko 20°C. Naprskati delove i ostaviti do 20 minuta da proizvod deluje i četkom ručno očistiti zaprljane delove i isprati vodom.
  3. Čišćenje pod visokim pritiskom - koncentracija 4-5 %, zagrejati rastvor 50-80°C i čistiti pod visokim pritiskom, a zatim isprati vodom.
Ulje će se izdvojiti i može se obrati sa površina, a preostala tečnost može da se istočiti u odvod. Otpadu treba dozvoliti da stoji 30 minuta, dok se ne rastvori do ispod 2 %.

Pakovanje: 31 kg

Proizvođač: HENKEL AG & Co. KgaA, Nemačka